Gehaktballen met feta

home > recepten-uit-griekenland > Gehaktballen met feta

Pel en snipper de ui. Fruit de uisnippers in olijfolie zacht. Laat de uisnippers afkoelen en meng ze dan door het lamsgehakt. Voeg ei, bloem, peper, zout en tijm toe en pers het teentje knoflook hierboven uit. Meng dooreen. Snijd de fetakaas in 4 gelijke stukken. Wikkel om elk stuk feta een vierde deel van het aangemaakte gehakt; zorg daarbij dat de fetakaas goed ingesloten wordt.
Leg de gevulde gehaktballen ca. 1 uur in de koelkast om op te stijven. Bestuif de gehaktballen rondom met bloem en bak ze in boter of olijfolie in ca. 25 minuten gaar en bruin.





Ingrediënten voor 4 personen

1 ui – olijfolie om te fruiten – 400 g (lams)gehakt – 1 ei – ca. 2 eetlepels bloem – zout en peper – mespunt gedroogde tijm – 1 teen knoflook, gepeld – ca. 100 g fetakaas – bloem om te bestuiven – boter of olijfolie om in te bakken