Gemengde groenten a la Grecque

home > recepten-uit-griekenland > Gemengde groenten a la Grecque

Breng de bouillon met de rest van de ingrediënten, behalve de groenten, aan de kook en laat op laag vuur onafgedekt sudderen tot het mengsel met de helft is gereduceerd, ca 30 minuten.
Haal de vloeistof door een zeef en doe terug in de pan. Breng opnieuw aan de kook en doe de groenten naar keuze erbij. Kook ze beetgaar (let daarbij op hoelang iedere afzonderlijke groente nodig heeft, doe niet alles in één keer in de pan) en haal ze met een schuimspaan uit de pan. Verdeel over 4 borden en schep over iedere portie wat van de bouillon.





Ingrediënten voor 4 personen

Bijgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

800 g gemengde groenten, bv. bloemkool- of broccoliroosjes, paprika, courgette, aubergine, sjalotten, wortel, sperziebonen, etc.
750 ml groentenbouillon
250 ml witte wijn
sap van 1 citroen
2 eetl. honing
2 theel. geplette korianderzaadjes
10 zwarte peperkorrels
2 laurierbladen
2 kruidnagels
6 teentjes knoflook, gepeld
2-3 takjes peterselie

Wat heb je nodig?

Pan