Griekse paprikasalade

home > recepten-uit-griekenland > Griekse paprikasalade

Zet de gril aan.
Leg de paprika’s ca. 20 minuten onder de gril tot ze zwart gaan blakeren. Keer ze daarbij regelmatig. Doe ze in een kom, dek af met een vochtige theedoek en laat ze afkoelen.

Ontvel de paprika’s boven de kom, zodat u het vrijkomende sap opvangt. Verwijder steeltjes en zaadlijsten en snijd ze in dunne reepjes. Leg deze in een schaal.

Voeg de komijn of marjolein toe aan het paprikasap in de kom, samen met de olie, citroensap, knoflook, suiker en zout en peper. Klop hier een dressing van en schenk deze over de paprikareepjes. Plaats afgedekt minstens 4 uur in de koelkast en garneer dan met de olijven. Serveer op kamertemperatuur.





Ingrediënten voor 4 personen

Bijgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

1 rode, 1 gele en 1 groene paprika
½ theel. komijn of 1 tl marjolein
5 eetl. olijfolie
sap van halve citroen
2 teentjes knoflook, geperst
snufje suiker
zout en peper
zwarte olijven ter garnering

Wat heb je nodig?

Gril, kom.