Griekse spiezen

home > recepten-uit-griekenland > Griekse spiezen

Roer een marinade van de olijfolie, rozemarijn, tijm, oregano, zout, peper en het sap van 1 citroen en laat daarin het vlees, de sjalotten, de kerstomaatjes en de laurierblaadjes minimaal 6 uur marineren.

Haal het vlees en de groenten uit de marinade en laat even uitdruipen. Rijg aan de spiezen of satéprikkers (laat deze eerst een uur weken in water zodat ze niet verbranden) om en om het vlees, de tomaatjes, de sjalotten en de stukjes laurierblad. Vet een grilpan in en verhit deze op halfhoog vuur. Gril de spiezen aan alle kanten ca. 12 minuten en bestrijk ze af en toe met de marinade.
Serveer er tzatziki of knoflooksaus bij.





Ingrediënten voor 4 personen

Bijgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

400 g varkensfilet of varkenshaas, in blokjes
12 sjalotten, geschild en de grote gehalveerd
12 kerstomaatjes
4 grote laurierblaadjes, in drie stukjes
5-6 eetl. olijfolie
3 theel. rozemarijn
3 theel. tijm
1 theel. oregano
zout en peper
sap van 2 citroenen

Wat heb je nodig?

Grilpan, kom om te marineren