Lammetje in papier

home > recepten-uit-griekenland > Lammetje in papier

Neem een groot vel vetvrij papier en leg daarop het vlees. Meng zout, peper, komijn, oregano en tijm. Wrijf het vlees met het gehele mengsel ruim in. Verdeel de boter, de olijfolie, de kaas en de knoflook rond het vlees en wikkel het daarna strak in het papier tot een pakketje. Doe telkens weer hetzelfde met de overige vellen vetvrij papier en zorg ervoor dat de sluitingen aan de bovenkant blijven. Wikkel dan het pakketje in het krantenpapier en bind het geheel vast met slagerstouw. Besprenkel de krant goed met water en leg het pakje op een bakplaat of in een braadslee. Verwarm de elektrische (!) oven voor tot 230°C en plaats daar, even onder het midden, de braadslee of bakplaat met het pakketje in. Na 60-75 minuten is de lamsbout gaar.

Opmerking: weliswaar ruikt uw huis nog enige dagen naar gebakken ‘nieuws’, maar het lammetje is het einde!





Ingrediënten voor 4 personen

Dit gerecht kan alleen bereid worden in een ELEKTRISCHE oven!!

1 lamsbout van 1 1/2 kg – zout en peper – gemalen komijn – oregano – tijm – 6-7 teentjes knoflook – een stuk kefalotiri (of oude Goudse kaas) van 200 g, in brokjes – 50 g boter – 4 eetlepel olijfolie – 5 vellen vetvrij papier – 2 vellen van de Griekse krant Ta Nea (van de Telegraaf of een andere krant is natuurlijk ook goed!)