Skordalia Griekse Knoflook Aardappel Saus

home > recepten-uit-griekenland > Skordalia Griekse Knoflook Aardappel Saus

Kook aardappels met schil in wat water.

Doe de knoflook in een keukenmachine en hak fijn met wat zout. Schil de aardappels en doe ze in de keukenmachine, voeg de olie en het citroensap toe met wat van het kookvocht. Hak dit mengsel goed fijn en voeg naar smaak het vocht toe, op smaak brengen met peper en zout. Giet de saus in een kom.

Variaties: – i.p.v. kookvocht yoghurt toevoegen – i.p.v. kookvocht sour cream toevoegen





Ingrediënten voor 4 personen

Bijgerecht

Ingrediënten:

5 medium aardappels
sap van 2-3 citroenen
20-30 teentjes knoflook, gepeld
2 dl goede olijfolie
zout naar smaak
2 dl kookvocht van aardappels

Wat heb je nodig?

Kookpan, keukenmachine, kom