Stoofpot van varkensvlees met sperziebonen en olijven

home > recepten-uit-griekenland > Stoofpot van varkensvlees met sperziebonen en olijven

Snijd de hamlappen in (niet te kleine) blokjes en snipper de uien en de knoflook. Doe de olijfolie in een grote zware braadpan en braad hierin het vlees aan, bij voorkeur in porties. Haal uit de pan en voeg de ui en knoflook toe. Als deze glazig zijn gefruit, doe de fijngehakte tomaten met sap erbij en laat het geheel op middelhoog vuur 5 minuten stoven. Doe dan het vlees weer terug in de pan, samen met de laurier, de rozemarijn en tijm, de wijnazijn, de wijn en de bouillon. Voeg zout en veel versgemalen peper toe, sluit de pan en laat ca. 3 kwartier stoven.
Halveer ondertussen de sperziebonen en blancheer ze 5 minuten in ruim water met zout. Giet ze af, laat even afkoelen en voeg ze dan samen met de olijven toe aan het vlees. Warm nog 10 minuten door en dien dan op.
Lekker met rijst.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

600 g hamlappen (of ontbeende schouderkarbonades)
2 uien
4 teentjes knoflook
1 blik tomaten
4 eetl. olijfolie
1 laurierblad
2 theel. gedroogde rozemarijn
2 theel. gedroogde tijm
halve el wijnazijn
1 dl witte wijn
2 dl kippenbouillon
500 g sperziebonen
16 ontpitte zwarte olijven
zout en peper

Wat heb je nodig?

Grote zware braadpan