Tonijnsalade met kikkererwten

home > recepten-uit-griekenland > Tonijnsalade met kikkererwten

Roer in een schaal de ingrediënten voor de dressing door elkaar en meng er de tonijn en groenten doorheen. Zet de schaal afgedekt 2 uur weg zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen. Serveer op kamertemperatuur.





Ingrediënten voor 4 personen

Bijgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

1 blik kikkererwten, uitgelekt
2 blikjes tonijn op water, uitgelekt
4 gehakte lente-uien of 1 grote rode ui in dunne ringen
2 stengels bleekselderij, in blokjes
12-16 kerstomaatjes, gehalveerd

Voor de dressing:
125 ml olijfolie extra vergine
sap van 2 citroenen
1 theel. oregano
1 theel. majoraan
2 eetl. gehakte verse peterselie
1 teentje knoflook, geperst
1 theel. Dijon mosterd
snufje suiker
zout en peper

Wat heb je nodig?

Schaal