Tajine Van Lamsvlees Met Pruimen 2

home > recepten-uit-marokko > Tajine Van Lamsvlees Met Pruimen 2

Bak het vlees zeer licht aan in de olie, bedek het met water en voeg gember, saffraan, peper, koriander, kaneel en ui toe. Laat in 2 uur gaar stoven. Voeg de pruimen toe en laat nog 20 min. sudderen. Voeg de honing toe en kook nog 15 min.
Besprenkel met oranjebloesemwater Garneer met geroosterde amandelen.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kg lamsvlees
3 eetl. olie
1/4 theel. gember
1/4 theel. saffraan
zwarte peper
1/2 theel. koriander
1 theel. kaneel
1 fijngehakte ui
500 g pruimen, 1 nacht voorgeweekt
2 eetl. honing
1 theel. oranjebloesemwater
geroosterde sesamolie