Boerenkool ovenschotel

home > recepten-uit-nederland > Boerenkool ovenschotel

Je kan de rookworst heel goed vervangen voor wat je zelf lekker vind, zoals andere worsten of gehakt of zo.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Maak de aardappel puree. (Dit kan vers maar ook met een pakje.) Roer hier de créme fraîche doorheen en de bieslook. Laat de boerenkool slinken in een pan, eventueel met wat boter of olie(niet in ingrediënten opgenomen) en voeg de bouillonpoeder toe. Snijd de rookworst in plakjes en bedek hiermee een ovenschaal. Doe daar op de boerenkool en daar bovenop de aardappelpuree.
Zet de ovenschaal in het midden van de oven. Na een klein half uur heb je een heerlijke maaltijd.





Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g boerenkool
1000 g aardappelpuree
1 stuk rookworst, magere
120 g créme fraîche
3 eetl.. bieslook
2 theel.. bouillonpoeder

Benodigdheden:

Twee pannen, ovenschotel en een paar lepels.