Gevulde varkenslapjes

home > recepten-uit-nederland > Gevulde varkenslapjes

Zorg dat u dunne varkenslapjes heeft zonder scheuren of gaten want u heeft ze nodig om een pakje te maken. Zout en peper ze aan beide kanten en smeer één kant (de binnenkant) in met een dun laagje grove Hollandse mosterd. Rol in ieder plakje een ei wat gekookt is tussen hard en zacht en houd alles bijeen door een touwtje of een dubbele draad garen om te binden. Smelt de spek, doe de reuzel erbij en fruit in dat hete mengsel de rolletjes met de fijngesnipperde ui, snel rondom bruin. Voeg de bouillon toe, breng snel aan de kook, zet dan meteen daarna het vuur lager en laat alles nog een halfuurtje zachtjes sudderen met de deksel op de pan.





Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten voor 6 personen:

6 dunne varkenslapjes (ze moeten opgerold kunnen worden), zout, peper, grove Hollandse mosterd, 6 niet helemaal hard gekookte eieren, 50 g in dobbelsteentjes gesneden vet spek, 50 g reuzel, 1 fijngesnipperde ui, 2 dl vleesbouillon, half kopje melk, scheutje madera.