Hachee anders

home > recepten-uit-nederland > Hachee anders

Oven voorverwarmen op 190°C. Ui schillen en in stukken snijden. Boter verhitten en het vlees bruin bakken. Uien 3 minuten meebakken en de bouillon erbij gieten. Laurier, peper, azijn en kruidnagel toevoegen en het geheel ongeveer anderhalf uur zachtjes laten stoven. Knolselderij schillen, in stukjes snijden, in ca 20 minuten gaar koken. Deze dan pureren en er crème fraîche, ei, bladselderij en iets peper door mengen. Intussen de rijst koken, afgieten en de fijne blokjes paprika erdoor mengen. hachee met juspoeder binden. Ovenschaal met boter bestrijken en de hachee er het eerst inscheppen. De rijst erover verdelen, tot slot de selderijpuree erover scheppen en met kaas bestrooien. De schotel in ongeveer 20 minuten in de oven warm laten worden. Tot slot 5 minuten onder de bovengrill voor een mooi bruin korstje.





Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten voor 4 personen:

250 g hacheevlees, 125 g ui, 1 eetl. boter, ½ liter runderbouillon, 1 eetl. azijn, 1 blaadje laurier, 1 kruidnagel, ½ eetl. juspoeder, 125 g rijst, ½ rode paprika, 200 g knolselderij, 1 eetl. gehakte selderij, 1 ei, 1 eetl. crème fraîche, 2 eetl. geraspte kaas, zout en peper.