Hutspot met klapstuk

home > recepten-uit-nederland > Hutspot met klapstuk

Zet het vlees op met het kokend water en zout en laat ruim een uur doorkoken. Schil de aardappelen en boen de wortels goed schoon. Schil de uien en snijd ze samen met de wortels klein. Voeg nu de aardappelen, wortel en uien aan het vlees toe. Breng het geheel weer aan de kook en laat alles dan doorkoken tot het gaar is. Neem het vlees uit de en houd het warm. Stamp de aardappelen en groenten goed door elkaar en fijn. Roer de melk en het vet door de stamppot en maak het geheel op smaak met peper en wat nootmuskaat. Dien het met de klapstuk op.





Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g klapstuk, 3 dl. water, zout, 1½ kg. aardappelen, 1 kg. winterwortel, 500 g uien, 2 kopjes melk, 80 g vet, boter of margarine, nootmuskaat, peper.