Kip in het pannetje

home > recepten-uit-nederland > Kip in het pannetje

Ontvel de tomaten en snijd ze in vieren. Pel en snipper de uien. Bestrooi de kippenbouten met zout. Pel de knoflook. Verhit de olie in de braadpan. Bak de kippenbouten snel aan beide kanten aan. Voeg de tomaatstukken, ui en rozemarijn toe en pers de knoflook er boven uit. Voeg de gezeefde tomaten met 2 deciliter water toe. Het geheel moet 3/4 onder staan. Breng het gerecht aan de kook, temper het vuur en stoof het geheel in 20 minuten gaar. Voeg de cognac toe en laat het nog 5 minuten pruttelen.





Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten voor 4 personen:

4 kippenbouten
6 tomaten
2 uien
zout
2 teentjes knoflook
4 eetl. olijfolie
1 theel. rozemarijn
125 ml gezeefde tomaten
1 dl cognac