Stamppot raapstelen à la Montignac

home > recepten-uit-nederland > Stamppot raapstelen à la Montignac

Snijd de bloemkool in roosjes en de knolselderij in blokjes.
Bak de spekjes lichtbruin en laat ze uitlekken. Kook de bloemkool samen met de venkel gaar, giet het vocht af (bewaren voor een soep!). Maak er met een staafmixer puree van en voeg kruiden, zout, peper, nootmuskaat en slagroom toe. Als de puree te nat is, Tartex Biobin toevoegen en onder goed roeren doorwarmen. De gewassen en gesneden raapstelen erbij doen, evenals de uitgelekte spekjes en de kaas. Als de stamppot goed doorgewarmd is, direct opdienen. De raapstelen moeten nog knapperig zijn.





Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten voor 4 personen:

600 g raapsteel
300 g spek, mager, gerookt, in dobbelsteentjes
100 g kaas, oude, geraspte
1 grote bloemkool
1 stuk venkelknol
1 dl. slagroom
Nootmuskaat
2 eetl. tartex biobin
3 takjes tijm
3 takjes peterselie
Zout
Peper