Stevige viskaassoep met garnalen

home > recepten-uit-nederland > Stevige viskaassoep met garnalen

Breng de tomatensoep volgens de gebruiksaanwijzing aan de kook, vervang een deel van het water door de witte wijn. Maak intussen de venkel en wortel schoon en snijd ze in kleine blokjes. Voeg de venkel en wortel aan de soep toe.
Laat de soep circa 5 minuten zachtjes koken. Snijd intussen de kabeljauw in grove stukken en de krabsticks in kleine stukjes. Spoel de garnalen in een zeef af en laat ze goed uitlekken.
Voeg de rozemarijn en de verse roomkaas aan de soep toe en laat de kaas al roerend smelten. Voeg de kabeljauw en krabsticks toe en laat de soep circa 10 minuten heel zachtjes koken.
Roer de garnalen erdoor en warm ze nog circa 2 minuten mee. Breng de soep op smaak met zout en peper. Knip de bieslook erboven fijn.
Serveer de soep met volkorenbrood en kruidenboter.





Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten voor 4 personen:

1 venkelknol
0.5 winterwortel
400 g kabeljauwfilet
100 g krabstick
100 g garnaal, Noorse
150 g roomkaas, met kruiden
1 dl. wijn, witte, droge
1 pakje tomatencrémesoep
10 sprietjes bieslook, verse
2 theel. rozemarijn, gedroogde
Zout
peperkorrel, zwarte, gemalen

Benodigdheden:

een pan, een mes, een schaar en een zeef.