Varkens goulash

home > recepten-uit-nederland > Varkens goulash

Vlees droogdeppen met keukenpapier en in blokjes snijden. Bacon in smalle reepjes snijden. Uien grof snipperen. Paprika’s in reepjes snijden en pitten verwijderen. Weeg de bloem af, de paprikapoeder, tomatenpuree, bouillonpoeder en de boter. Maak 4 dl bouillon. Verhit de boter en wacht tot het schuim is verdwenen. Bak het vlees er snel, onder voortdurend omscheppen, aan alle kanten bruin. Voeg bacon, ui en paprika toe en laat alles dan nog zolang zachtjes bakken tot de ui begint te kleuren. Strooi bloem en paprikapoeder, door een zeefje, er over. Roer alles krachtig door. Voeg daarna tomaten puree en knoflook (uitgeperst) toe en roer alles nogmaals door. Schenk 4 deciliter bouillon erbij. Blijf roeren tot alles aan de kook is gekomen. Voeg de bouillonpoeder toe en roer alles nogmaals goed door. Laat het gerecht, met deksel op de pan, 45 minuten zachtjes stoven, roer van tijd tot tijd even om.





Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten voor 4 personen:

250 g varkens of speklappen, 3 dikke plakken bacon van 150 g, 2 grote uien grof gesneden, 40 g boter, 2 eetl. bloem, 1 theel. paprikapoeder, 2 eetl. tomatenpuree, 2 teentjes knoflook, 2 theel., bouillonpoeder, 2 rode paprika’s, 4 dl boullion.