Varkensstoof met zuurkool

home > recepten-uit-nederland > Varkensstoof met zuurkool

Snijd het vlees in dobbelstenen. Pel en snipper de uien. Smelt de boter in een braadpan, fruit de ui in circa 3 minuten zachtjes glazig en roer het paprikapoeder erdoor. Schep het vlees door de ui en schenk er direct de bouillon bij. Voeg naar smaak zout en peper toe. Smoor het vlees afgedekt ongeveer 20 minuten. Schep de zuurkool erdoor en smoor het gerecht in nog circa 20 minuten zachtjes gaar. Roer de bloem door de zure room en voeg dit mengsel al roerend aan het zuurkool-vleesmengsel toe. Laat het gerecht onafgedekt nog ongeveer 5 minuten sudderen. Lekker met aardappelpuree.





Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g hamlappen, 3 uien, 50 g boter, ½ eetl. milde paprikapoeder, 2 dl pittige vleesbouillon, zout, peper, 750 g (wijn)zuurkool, ½ eetl. bloem, 1 bekertje zure room.