Vegetarische tagliatelle

home > recepten-uit-nederland > Vegetarische tagliatelle

Pel en snijd de uien fijn. Pluk de sla in stukken, was hem en dep hem droog. Kook de tagliatelle in ruim kokend water met iets zout in 10 minuten beetgaar. Snijd 1 teentje knoflook doormidden en wrijf de boterhammen ermee in. Rooster de boterhammen onder de hete grill goudbruin. Boen de paddestoelen schoon en snijd ze in stukken. Verhit de olie in een grote koekenpan. Snijd 1 teentje knoflook fijn en fruit het met de ui in de hete olie glazig en lichtbruin. Bak op hoog vuur de paddestoelen al roerend 5 minuten mee. Voeg de créme fraîche toe en breng het op smaak met zout. Schep de saus door de pasta. Snijd het geroosterde brood in kleine blokjes. Klop een dressing van de extra olijfolie, citroensap en zout. Meng de dressing door de sla en strooi er eventueel croutons erover. Serveer de sla bij de pasta.





Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten voor 4 personen:

400 g tagliatelle
2 teentjes knoflook
2 sneetjes witbrood
400 g gemengde paddestoelen
2 eetl. olijfolie
2 uien
125 ml créme fraîche
2 eetl. extra olijfolie
1 eetl. citroensap
1 krop sla