Witlofstamppot in hamrolletjes

home > recepten-uit-nederland > Witlofstamppot in hamrolletjes

Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de witlof. Snijd de stronkjes in stukken van ongeveer 2 cm. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukjes. Kook ze in weinig water met zout in ongeveer 20 minuten gaar. Voeg na ca 10 minuten de witlof toe. Verwarm de oven voor op de grillstand. Snijd de helft van de kaas in blokjes en rasp de rest. Snijd de tomaten in stukjes. Giet de aardappelen en de witlof af. Voeg de boter toe en pureer het samen. Schep de kaasblokjes, tomaat en tijm door de stamppot. Breng op smaak met zout en peper. Vet de ovenschaal in. Leg de plakjes ham naast elkaar op een werkvlak. Schep op ieder plakje ham wat stamppot en rol ze op. Leg de hamrolletjes in de ovenschaal. Bestrooi het met de geraspte kaas. Laat de witlofstamppot bovenin de oven in ongeveer 5 minuten goudbruin kleuren tot de kaas gesmolten is.





Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kg witlof, 1 kg aardappelen, zout, peper, 200 g kaas (aan één stuk), 3 zongedroogde tomaten, 30 g boter, 1 theel. tijm, 150 g gegrilde ham, ovenschaal (inhoud ca 2 l).