Tiroler Nusstorte

home > recepten-uit-oostenrijk > Tiroler Nusstorte

Eieren scheiden en de eiwitten in een vetvrije kom doen.
Boter,eidooiers, basterdsuiker en vanillesuiker tot een romig beslag kloppen.
Bakmeel, hazelnoten en rum er bij voegen en alles goed door elkaar heen roeren.
De eiwitten opkloppen en door het mengsels heen scheppen. (niet te hard roeren anders sla je de lucht er uit)
Het beslag in een beboterde en met paneermeel bestrooide taartvorm scheppen.
De taart op 180°C. gedurende 50 minuten bakken.
Als de taart is afgekoeld, deze doorsnijden en de onderste helft met jam bestrijken. De twee helften weer boven op elkaar leggen en bestrijken met chocoladeglazuur.





Ingrediënten voor 4 personen

Taart

Ingrediënten voor 8 personen:

250 g boter
250 g basterdsuiker
7 eieren
250 g hazelnoten
80 g zelfrijzend bakmeel
1 zakje vanillesuiker
2 eetl. rum