Wiener Backhuhn (braadkuiken)

home > recepten-uit-oostenrijk > Wiener Backhuhn (braadkuiken)

Bestrooi de kip met peper en zout en bestuif ze vervolgens met bloem. Kluts het ei met de melk en de olie. Bestrijk de kip er royaal mee. Ook de binnenkant. Het gemakkelijkste werkt u met een kwastje. Wentel de kip nu aan alle kanten door paneermeel en druk ook wat onder de vleugeltjes en andere plooien. Laat het kuiken een half uurtje liggen om op te drogen.
Breng frituurvet of -olie op een temperatuur van 175 °C en bak de kip hierin gedurende 20 minuten. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveer ze met frites en een mosterdsausje op basis van half om half mayonaise en Bulgaarse yoghurt. Geef er een witlofsalade bij.

Als u het handiger vindt, kunt u de kip van tevoren ook in stukken snijden. Zorg er wel voor dat alle kipdelen dan goed bedekt zijn door het eimengsel en het paneermeel.





Ingrediënten voor 4 personen

1/2 braadkuiken – bloem – peper en zout – 1 ei – 1 eetlepel melk – 1 theelepel slaolie – paneermeel