Kruidenomelet (ijee)

home > recepten-uit-saudi-arabie > Kruidenomelet (ijee)

Klop de eieren schuimig los in een grote kom. Snipper de gewassen sjalotjes en prei en hak de (verse) munt zeer fijn. Voeg dit toe aan de eieren. Breng op smaak met versgemalen peper en zout naar behoefte en een snufje paprikapoeder.
Verhit de olie op matig vuur in een grote koekenpan. Doe de eimassa in de pan, dek deze af en laat het ei in 6 minuten stollen. Keer de omelet om als de onderkant bruin is en bak nog 3 minuten door.
Laat de omelet op een verwarmd bord glijden en serveer ze direct, bestrooid met gehakte peterselie of bieslook.





Ingrediënten voor 4 personen

4 eieren – 2-3 sjalotjes – 1 dunne prei – 1 eetlepel gehakte of 1 theelepel gedroogde munt – peper en zout – paprikapoeder – 2 eetlepels maïs- of zonnebloemolie – 2 eetlepels gehakte peterselie of bieslook