Bojo (cassave taart)

home > recepten-uit-suriname > Bojo (cassave taart)

Was de rozijnen en meng alles, behalve het kaneel, met elkaar.
voeg de 2 eetlepels boter toe, gebruik de keukenmachine.
Beboter de bodem en randen van een bakblik. En spreid het deeg
gelijkmatig erop. Strooi dan het kaneel erop.
De oven moet alvast voorverwarmd worden.
Bak de Bojo dan in ongeveer 3 kwartier tot 1 uur gaar oven stand 5 of 6. zie ovenstanden
Tot de korst gaar en bruin is. En de koek van binnen niet nat aanvoelt.
Prik met een satéstokje om dat te zien, is het stokje droog dan is de taart gaar.
Snij de taart van uit het midden in punten.





Ingrediënten voor 4 personen

Taart

Ingrediënten voor 4 personen:

2 pakken geraspte cassave benodigde hoeveelheid ongeveer 1 kg (toko)
geraspte kokos ongeveer 200 g (toko)
suiker 250 g
3 eieren
1 kopje melk
gesmolten margarine 50 g
100 g krenten en rozijnen gemengd.
half theel.amandelgeest.
half theel. vanille essence.
1 theel. zout.
1 theel. kaneel.
2 eetl. boter.