Sopropo met rijst

home > recepten-uit-suriname > Sopropo met rijst

Snijd de sopropo in de lengte door, verwijder het sponzige gedeelte en snijd
de groente in reepjes.
Leg die in een zeef en bestrooi ze met suiker en zout.
Laat ze 15 minuten staan en druk het vocht eruit.
Verhit de olie en bak de ui, knoflook, tomaat en de hele Madame Jeanette 5
minuten.
Schep de verkruimelde bouillontablet en de tomatenpuree erdoor.
Voeg de sopropo toe en bak alles omscheppend 5 minuten.
Voeg de kouseband en 2 eetl. water toe en laat met het deksel op de pan
5 minuten zachtjes stoven.
Voeg de kool toe en bak op hoog vuur omscheppend 5 minuten tot de kool
beetgaar is.
Verwijder de madame Jeanette.
Serveer met warme rijst.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

4 tot 6 sopropo’s
1/2 theel. zout
3 eetl. olie
1 kleine gesnipperde ui
1 uitgeperst teentje knoflook
2 tomaten
1 eetl. gedroogde garnalen.
1 peper ( Madame Jeanette)
1/2 blikje tomatenpuree
1 kleine spitskool