Hamlappen met garri, (6 pers.)

home > recepten-uit-togo > Hamlappen met garri, (6 pers.)

Laat de bonen een nacht weken en kook ze de volgende dag in ruim water gaar. Verhit de olie en braad het vlees hierin aan. Bestrooi het met peper en zout en doe het deksel op de pan. Laat het vlees 1 uur smoren. Voeg de uitjes en de in vieren gesneden tomaten aan het vlees toe en vervolgens de gare bonen. Breng het geheel op smaak met zout en peper en laat het onder voortdurend roeren zachtjes koken tot de saus een mooie oranje kleur heeft verkregen. Laat het gerecht iets afkoelen.
Verwarm 1-2 kopjes warm water met wat zout en schenk dit langzaam over de garri. Schep de garri goed om. Garri moet vochtig zijn en mag beslist niet te nat worden. Laat de garri 30 minuten wellen. Maak de garri los met een vork. Giet de lauwe vleessaus erover en roer deze goed door de garri. Voeg indien nodig nog wat zout toe.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 6 personen:
400 g hamlappen – 200 g witte bonen – 8 uien, fijngehakt – 4 tomaten – 300 g garri – palmolie