Okrasoep, voorgerecht (6 pers.)

home > recepten-uit-togo > Okrasoep, voorgerecht (6 pers.)

Snijd de okra’s in stukjes en de tomaten in vieren. Breng 1 liter water aan de kook met een mespuntje zout. Voeg achtereenvolgens de runderpoelet, de okra’s, de tomaten, de uitjes en de chilipeper toe en laat alles ca. 10 minuten op een hoge temperatuur koken. Laat de soep vervolgens nog 10 minuten op een lage warmtebron gaar worden. Geef hierbij stokbrood of fufu: een knollenpuree, die u als volgt maakt: Schil 1 kg maniok, yammen of zoete aardappelen en snijd ze indien nodig in stukken of plakken. Kook ze gaar in lichtgezouten water en pureer ze vervolgens in de keukenmachine.

Tip: Maniok, yammen of zoete aardappelen zijn in Nederland niet overal te verkrijgen. Daarom bedachten West-Afrikanen, die hier in Nederland wonen, een redelijk alternatief voor hun zo geliefde fufu: de imitatie-fufu: meng daarvoor 3 kopjes aardappelpuree en 1kopje aardappelmeel met wat koud water en voeg wat zout naar smaak toe. Laat dit langzaam warm worden. Zet de warmtebron middelhoog en voeg onder voortdurend roeren kokend water toe, tot de puree een gladde, maar stevige consistentie heeft gekregen.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 6 personen:
350 g runderpoelet – 24 okra’s – 6 tomaten – 3 uien, fijngehakt – 2 chilipepers, fijngehakt