Brik aux Champignons (Brik met paddestoelenvulling, uit Algerije)

home > recepten-uit-tunesie > Brik aux Champignons (Brik met paddestoelenvulling, uit Algerije)

Maak de paddestoelen schoon en snijd ze in stukjes. Pel de ui en de knoflook en hak ze fijn. Laat de plantaardige olie in een zware, gietijzeren pan of frituurpan 190 graden worden. Bak intussen de paddestoelen met de knoflook en de ui 15 minuten in een zware koekenpan. Voeg als ze gaar zijn de peterselie en het zout en de peper toe. Maal het mengsel fijn in de keukenmachine tot een fijne massa. Roer er bloem door om de massa dikker te maken en zorg dat alles goed gemengd is. Haal de velletjes filodeeg van elkaar en schep op elk velletje een eetlepel vulling. Vouw er dan een pakketje van 10 × 12.5 cm van. Bak deze in 2 tot 3 minuten goudbruin in de olie. Laat uitlekken en serveer warm als voorafje.





Ingrediënten voor 4 personen

Voorgerecht

Ingrediënten voor 6 personen:

250 g paddestoelen, 3 theel. bloem,
4 teentjes knoflook, zout naar smaak,
1 kleine ui, versgemalen zwarte peper naar smaak,
2 eetl. olijfolie, 12 velletjes filodeeg,
2 eetl. fijngehakte gladde peterselie, plantaardige olie.