Churro's (Beignets uit Marokko)

home > recepten-uit-tunesie > Churro's (Beignets uit Marokko)

Meng water, boter zout door elkaar in een pan met een dikke bodem. Voeg voor zoete churro’s ook suiker toe. Verwarm ze op een matig vuur tot de boter smelt. Roer onmiddellijk bloem en maïsmeel erdoor. Roer het mengsel tot het van de kanten van de pan wegtrekt en een bal vormt. Haal de pan van het vuur af en laat het mengsel een beetje afkoelen.
Voeg een voor een de eieren met cacao en kaneel, of kaas en Spaanse peper toe. Klop na elke toevoeging krachtig. Het is misschien niet nodig alle eieren te gebruiken. Klop totdat het mengsel glad is, glanst en dik genoeg is om met een spuitzak te verwerken. Schep het mengsel in een spuitzak met een stervormig spuitmondje.
Verhit minstens 10 centimeter olie in een (frituur)pan Spuit het deeg in reepjes van 25 centimeter in de olie en frituur het circa 3 minuten per kant, of tot goudbruin. Laat de churro’s op keukenpapier uitlekken en bestrooi indien gewenst de zoete churro’s met suiker en de hartige met Parmezaanse kaas. Serveer ze warm.





Ingrediënten voor 4 personen

Bijgerecht

Ingrediënten:

2,25 deciliter water, 2 eieren,
45 g boter of margarine, snufje zout,
60 g maïsmeel, olie om in te frituren,
120 g bloem.

Zoete ingredienten:

1 theel. kaneel, 60 g suiker,
1 eetl. cacaopoeder, poedersuiker naar keuze.

Hartige ingredienten:
2 eetl. fijngeraspte kaas,
Parmezaanse kaas (naar keuze)
2 Spaanse pepers, ontdaan van zaad, fijngehakt.