Briouats met kefta

home > recepten-uit-turkije > Briouats met kefta

Laat de loempiavellen ontdooien,
Vermeng het rundergehakt met de gesnipperde ui, fijngehakte peterselie en koriander, zout en specerijen.
Doe wat olie in een koekenpan en bak de gehaktmassa daarin los en gaar.
Roer er op het laatst de geklutste eieren doorheen. Blijf roeren totdat al het ei gestold is.
Laat de massa afkoelen.
Neem één loempia en leg die met één punt naar beneden voor je neer.
Snijdt een tweede loempiavel doormidden en leg één helft daarvan op het eerste loempiavel in de lengte; zo wordt het deeg iets steviger als je er vulling indoet.
Schep wat gehaktvulling onderaan het vel deeg, sla de punt eroverheen en de twee zijkanten ook en rol het deeg op tot je een mooi rolletje krijgt. Plak de punt vast met wat eigeel.
Verwerk de rest van het gehaktmengsel op dezelfde manier.
Frituur de gehaktbriouats in de hete olie en laat goed uitlekken op keukenpapier.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 4 personen:
1 pak diepvries loempiavellen,
500 gram rundergehakt,
1 theelepel zout,
1 dessertlepel zwarte peper,
1 dessertlepel gemalen komijn,
1/2 dessertlepel rode paprikapoeder,
4 geklutste eieren
1 eigeel,
2 uien, gesnipperd,
klein bosje platte peterselie, fijngehakt,
klein bosje koriander, fijngehakt,
olie om te frituren