Gevulde forel

home > recepten-uit-usa > Gevulde forel

Verwarm de oven voor op 200°C.
Beleg een vuurvaste schaal met een dubbele laag alufolie, laat de folie iets uitsteken. Besmeer de folie met 20 g boter. Snijd de ui in ringen. Smelt 30 g boter in een steelpan en bak de rijst al roerend op matig vuur. Voeg 1/2 liter water, zout en peper toe en breng alles aan de kook. Leg het deksel op de pan en kook de rijst 10 minuten op laag vuur. Dompel de tomaten in kokend water, laat ze schrikken onder de koude kraan, pel ze, verwijder het kroontje en snijd ze fijn. Doe ze bij de rijst en breng alles weer aan de kook. Leg het deksel op de pan en laat nog 5 tot 10 minuten koken tot de rijst gaar is en het water opgenomen.
Smelt ondertussen in een pan 50 g boter, voeg de spinazie en zuring toe en smoor al roerend op een matig vuur 5 minuten. Laat de groenten uitlekken, maar bewaar het vocht. Was de forellen en droog ze met keukenpapier. Bestrooi de binnen- en buitenzijde met zout en peper en schep de groentevulling erin. Leg de forellen op de folie, giet de wijn erover en garneer met de uiringen. Verhit de schaal op het gas tot de vloeistof heet is, maar niet kookt. Plaats dan de schaal 8 minuten in de oven tot de forellen gaar zijn en bedruip ze zo af en toe met de wijn. Haal de forellen uit de schaal, houd ze warm en zeef het kookvocht.
Kook het groentenat op een hoog vuur in tot u 2 eetlepels overhoudt, voeg het visvocht toe en laat weer inkoken tot u 2 eetlepels overhoudt. Voeg dan de room toe en breng dit, met de garde kloppend, bijna aan de kook. Voeg al roerend de mosterd toe, breng op smaak met peper en zout, en voeg van het vuur af al roerend de laatste 50 g boter in kleine klontjes toe.
Serveer de forellen, rijst en saus apart.

Ingrediënten voor 4 personen

4 forellen (schoongemaakt) – 150 g zuring en 150 g spinazie (of 300 g spinazie) – 150 g boter – 200 g ui – 2 1/2 dl witte wijn – 2 dl room – 4 theelepels mosterd – 500 g tomaten – 250 g rijst – zout en peper