Couscoussalade

home > salades-en-spreads > Couscoussalade

Leg de courgette en paprika’s in een braadslede of ovenschaal en roer er 3 eetl. olie en wat zout en peper door. Rooster de groente 20-30 min. in een voorverwarmde oven op 240°C. onder regelmatig omscheppen. Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing. Roer een dressing van 3 eetl. olie, citroensap, komijn en wat zout en peper. Roer de dressing door de warme couscous en laat dit samen afkoelen. Roer de lente-ui, geroosterde courgette en paprika, munt en koriander door de afgekoelde couscous en verkruimel de feta erover.





Ingrediënten voor 4 personen

1 kleine courgette, ongeschild in reepjes, 2 gele paprika’s in reepjes, 6 eetl. olijfolie, zout, peper, 200 g couscous (niet te fijn), 1-2 eetl. citroensap, ½-1 theel. komijnzaadjes fijngewreven, 3 lente-uitjes in ringen, 1-2 eetl. fijngesneden munt, 2-3 eetl. fijngesneden koriander, 150 g feta
voor de dressing:
3 eetl. olie, 3 eetl. citroensap, 1 theel. komijn, zout, peper