Marokkaanse salade (Schlada dial maghrib)

home > salades-en-spreads > Marokkaanse salade (Schlada dial maghrib)

Prik de paprika’s aan een vork en rooster ze in de gasvlam tot het vel rondom zwart geblakerd is. Laat ze in een gesloten, plastic zak afkoelen en verwijder het vel en de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Verwijder van de tomaten het vocht en de pitjes en snijd ze in kleine stukjes. Meng alle ingrediënten (behalve de merguez) en breng het gerecht op smaak met zout en cayennepeper. Rooster de merguez in circa 10 min. gaar op de barbecue of in de grillpan. Verdeel de salade over vier borden, en leg de merguez-worstjes (2 of 3) over de salade heen. Lekker met warm (stok) brood.





Ingrediënten voor 4 personen

3 lichtgroene puntpaprika’s, 3 tomaten, 4-5 eetl. fijngesneden peterselie, 1 theel. gemalen komijn, ½ ingelegde citroen (kant-en-klaar te koop) in reepjes, het sap van ½ citroen, 4-5 eetl. olijfolie, zout, cayennepeper, 8-12 merguez-worstjes