Pastasalade als hoofdgerecht

home > salades-en-spreads > Pastasalade als hoofdgerecht

Kook de pasta in ruim water met wat zout volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af en spoel het met koud water af. Laat de pasta goed uitlekken en schep hem regelmatig om. Onvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Was de komkommer, halveer hem in de lengte, schaap de zaadjes met een lepel eruit en snijd de komkommer in stukjes. Snijd de olijven in plakjes. Schep de pasta met de tomaat, de komkommer, de olijven, de peterselie, de slasaus, de pesto en de gembersiroop door elkaar en zet de pasta in de koelkast. Maak de bosbessen en de frambozen schoon. Schil de kiwi’s en snijd ze in stukjes. Schep het fruit vlak voor het serveren door de pasta.





Ingrediënten voor 4 personen

300 g pasta, (verschillende soorten met de zelfde bereidingstijd) 2 vleestomaten, 1 komkommer, 10 zwarte olijven zonder pit, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, 6 eetlepels slasaus, 1 eetlepel groene pesto, 1 eetlepel gembersiroop, 1 doosje bosbessen, 1 doosje frambozen, 2 kiwi’s, wat zout