Pastasalade met rucola-notenpesto

home > salades-en-spreads > Pastasalade met rucola-notenpesto

Kook de pasta met het bouillontablet en een scheutje olijfolie in het kookvocht in 8-10 min. (zie aanwijzing op de verpakking) beetgaar. Giet de pasta af en spoel er koud water over. Halveer de paprika en snijd deze zonder zaadjes in blokjes. Snijd de gedroogde tomaten in reepjes, de uitjes in ringetjes. Maak de rucola-notenpesto door de rucola met de staafmixer of in een keukenmachine te pureren. Voeg de pijnboompitten, noten en gepelde knoflook toe, giet de olie en bouillon erbij en vorm er een puree van. Voeg daarna de kaas toe. Meng de paprikablokjes, tomatenreepjes en uitjes door de pasta. Schep de rucola-notenpesto op de pasta en meng deze er luchtig door.





Ingrediënten voor 4 personen

400 g strikjespasta (farfalle) of spiraaltjespasta (fussilli), 1 kruiden- of groentebouillontablet, scheutje olijfolie, 1 gele paprika, 6 gedroogde tomaten op olie, 2 lente/bosuitjes
voor de rucola-notenpesta:
75 g rucola of selderijblad, 50 g pijnboompitten, 50 g pistachenoten of blanke amandelen, 1 teentje knoflook, 2 eetl. olijfolie, 1-1,5 dl groente- of kruidenbouillon (van tablet), 50 g geraspte parmezaanse kaas