Pikante salade

home > salades-en-spreads > Pikante salade

Snijd de kaas in dunne reepjes en de gewassen en van de draden ontdane bleekselderij en de radijsjes in dunne plakjes. Snipper het gepelde uitje en pers het teentje knoflook uit. Vermeng de ingrediënten met de mierikswortelsaus en breng de salade op smaak met peper en mosterd. Schik de salade op een schaal en garneer met bieslook.
Door het gebruik van de mierikswortelsaus mag deze salade met recht pikant worden genoemd. Mierikswortelsaus kan in potjes en flesjes worden gekocht. Het is geraspte mierikswortel die aangemaakt met azijn, suiker en andere smaakmiddelen. De pittige smaak houdt het midden tussen die van mosterd en radijs. De schaal waarop deze salade wordt opgebracht kan worden belegd met slabladeren en gegarneerd met plakjes ei, bestoven met paprikapoeder, plakjes tomaat en zilveruitjes.





Ingrediënten voor 4 personen

250 g jong belegen kaas, 2 strengels bleekselderij, 10 radijsjes, 1 uitje, 1 teentje knoflook, 4 eetl. mierikswortelsaus, peper, 1 theel. Franse mosterd, 1 eetl. fijngeknipt bieslook