Salade Méditerranée

home > salades-en-spreads > Salade Méditerranée

Snijd de avokado in de lengte door en neem de helften van elkaar. Verwijder de pit en trek de schil voorzichtig van de avokado. Snijd de avokado in plakjes. Schil de komkommer en snijd deze eveneens in plakjes. Ontdoe de paprika van zaad en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Was de prei, snijd hem in dunne ringen en was deze nogmaals. Snijd de kaas in kleine blokjes. Schil de sinaasappel en snijd het vruchtvlees in stukjes. Was en droog de sla en scheur deze in stukjes. Vermeng voor het sausje de yoghurt met de sour cream, zout, peper, paprikapoeder en dille. Pers het teentje knoflook er in uit en roer er de fijngesneden augurk door. Schep het sausje door de overige ingrediënten. Geef de salade als zomers lunchgerecht.





Ingrediënten voor 4 personen

1 avocado, ¼ komkommer, ¼ rode paprika, ¼ prei, 100 g belegen Goudse kaas, 1 sinaasappel, ¼ krop Icebergsla, ½ dl yoghurt, ½ dl sour cream, zout, peper, paprikapoeder, 1 eetl. fijngehakte dille, 1 teentje knoflook, 1 augurk