Snijbonensalade

home > salades-en-spreads > Snijbonensalade

Haal de bonen af, was ze goed en snijd ze in stukjes van 2 cm. Kook deze in weinig water met zout gedurende 5 min. Giet ze af en laat ze afkoelen. Snijd de geschilde en gewassen aardappelen in kleine blokjes. Strooi ze in weinig kokend water met zout en laat ze 5 min. koken. Giet ze af en laat ze afkoelen. Schil de appels. Snijd ze in kleine blokjes en besprenkel deze met het citroensap. Snijd de salami en de kaas in kleine driehoekjes. Pel de ui en snipper deze. Maak een sausje van yoghurt, koffieroom, mosterd, zout, peper en suiker. Schep alle ingrediënten goed dooreen. Geef de salade als hoofdgerecht.





Ingrediënten voor 4 personen

400 g snijbonen, 4 grote aardappelen, 2 appels, sap van ½ citroen, 100 g salami, 300 g jong belegen kaas, ½ ui, 1 bekertje Bulgaarse yoghurt, 2 eetl. koffieroom, 2 theel. mosterd, peper, zout, 2 theel. suiker