Tonijnsalade als lunch

home > salades-en-spreads > Tonijnsalade als lunch

Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook ze in water met zout in ca. 10 min. beetgaar. Schil intussen de bleekselderij met een dunschiller en snijd ze in plakjes. Snijd de augurkjes fijn en halveer de tomaatjes. Kook de eieren in tien min. hard en laat ze schikken in koud water, pel ze en snijd ze elk in vier partjes. Schep de slamix met de afgekoelde bloemkool, de bleekselderij, de augurkjes en de olijven door elkaar. Schep de dressing erdoor en laat de salade in de koelkast in ca. 15 min. op smaak komen. Laat de tonijn goed uitlekken en verdeel het visvlees in stukjes. Verdeel de salade, de tonijn, de eipartjes en de tomaatjes over 4 borden. Bestrooi alles ruim met peper en serveer het geheel met geroosterd brood of toast.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g panklare bloemkool, 2 stengels bleekselderij, 2 zoete augurkjes, 12 kerstomaatjes, 2 eieren, 1 zakje slamix (of wat zout,peper, kerriepoeder, en wat peterseliepoeder) 20 olijven zonder pit, 6 eetlepels balsamico dressing, 2 blikjes tonijn op water (á 200 g) zakje gemengde sla, peper uit de molen, zout