Zwitserse uiensalade

home > salades-en-spreads > Zwitserse uiensalade

Snijd de gepelde uien in dunne ringen en leg deze in een kom. Schenk er kokend water over en laat ze een minuut staan. Laat de uiringen op een vergiet uitlekken. Snijd de kaas in dunne reepjes. Was de paprika’s, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Maak een sausje van mosterd, olie, azijn, zout, peper en suiker. Schep uiringen, kaas en paprika luchtig door deze saus en garneer de uiensalade met de gepelde en in partjes gesneden eieren. Geef de salade bij een gerecht met peulvruchten of rijst.





Ingrediënten voor 4 personen

4 uien, 200 g jonge Goudse kaas, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 theel. scherpe mosterd, 6 eetl. olie, 3 eetl. azijn, zout, peper, ½ theel. suiker, 2 hard gekookte eieren