Rumbledethumps

home > schots-koken > Rumbledethumps

Verhit de oven voor op 180ºC. Smeer een ovenschaal in met olie. Doe de aardappelen in een pan met koud water. Breng ze aan de kook en laat ze zachtjes gaarkoken. Giet ze af en spoel ze af met koud water. Prak de aardappelen in een kom fijn met een vork. Fruit de uien in de boter in ca. 10 min. goudbruin. Voeg de kool toe en bak die 5 min. mee. Voeg de aardappelen en zout en peper toe. Haal de pan van het vuur en roer 2 eetl. geraspte kaas door de puree. Doe de puree in een schaal, bestrooi met de rest van de kaas en bak de puree 20 min. in de oven.





Ingrediënten voor 4 personen

450 g aardappelen in grote stukken, 60 g boter, 1 grote ui in dunne plakken, 250 g fijngesneden kool, zout en peper naar smaak, wat olie, 2/3 kop geraspte kaas