Tweed Kettle

home > schots-koken > Tweed Kettle

Hak de peterselie fijn. Doe bouillon, zout, peper, nootmuskaat, wijn en lente-ui in een ondiepe pan. Breng aan de kook en laat 1 min. koken. Leg de zalmmoten in één laag in de pan. Laat ze zonder deksel 10 min. zachtjes koken. Leg de zalm met een schuimspaan op de borden en hou ze warm. Kook de bouillon nog 1 min. en voeg de peterselie toe. Schep het vocht over de zalm en dien op. LET OP: dit gerecht is genoemd naar de beroemde rivier de Tweed, waarin erg veel zalm voorkomt.





Ingrediënten voor 4 personen

4 zalmmoten, staartstuk, 375 ml visbouillon, 125 ml drogge witte wijn, 2 fijngesnipperde lente-uitjes, ¼ kop verse peterselie, ½ theel. zout, ½ theel. geplette zwarte peper, snufje nootmuskaat, 2 eetl. fijngehakte verse peterselie