Rundvlees met courgette/aubergine

home > slowcooker-recepten > Rundvlees met courgette/aubergine

Vlees, courgette en aubergine in dobbelstenen snijden, ui snipperen, knoflook pellen en halveren.
Vlees onderin de slowcooker, daarop de gesneden groenten en olijven.
alle kruiden met tomatenpuree vermengen,
bouillonblokjes oplossen in klein beetje water en dit bij het tomatenmengsel voegen.
Over vlees en groenten gieten, deksel op de “pan” en circa 8 uur op stand low.
Serveertips:
Omdat de groenten nogal wat vocht afgeven, heb ik een half uur voor het opdienen een groot deel van het vocht overgedaan in een pannetje en dit laten inkoken. Dit komt de smaak beslist ten goede !
Lekker met rijst.





Ingrediënten voor 4 personen

600 g runderriblappen, 2 courgettes, 1 aubergine, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 potje zwarte olijven, 1 blikje (groot) geconcentreerde tomatenpuree, kruiden: gedroogde basilicum, tijm, oregano, 1 kruidnagel, 2 blaadjes laurier, chilipuree of poeder, 2 bouillonblokjes, peper, zout