Tomatenvissoep met preireepjes

home > soepen > Tomatenvissoep met preireepjes

Was het visafval en verwijder ogen en kieuwen.
Maak de groenten schoon en snijd het preiwit, de uien en de champignons in
plakjes.
Smelt in een kookpan 30 g boter en laat hierin op zacht vuur en onder een deksel de graten en de groenten enkele minuten zweten.
Voeg de tomatenpuree toe en overgiet met de wijn en 1 liter water.
Breng aan de kook en laat ± 20 minuten zachtjes dampen.
Snipper de zachtgroene preibladeren zo fijn mogelijk en strooi de snippers in 4 soepborden.
Zeef de soep, bind haar met het in water opgeloste aardappelmeel en breng op smaak met peper en zout.
Schep de soep in de borden en laat in elk bord een lepel zure room glijden.





Ingrediënten voor 4 personen

300 g visafval, bij voorkeur van tong of tarbot
1 prei
2 uien
100 g champignons
70 g tomatenpuree
1/4 liter witte wijn
1 liter water
1 eetlepel aardappelmeel
30 g boter
peper, zout
100 g zure room