Aardbeien Romanoff

home > spar-recepten > Aardbeien Romanoff

bereidingstijd: 25 minuten
Per portie: Energie 1240 kj./ 298 kcal. Eiwit 4 g. Vet 6 g. Koolhydraten 57 g.

Wijnadvies:
een glaasje likeur

Succestip:
Meng door de stijfgeklopte slagroom bijv. aardbeienlikeur of sinaasappellikeur.
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Pureer 1/3 deel van de aardbeien in de mixerblender samen met de aardbeienlikeur. Voeg dan de dunne slagroom en de bollen ijs, stuk voor stuk toe en draai het geheel tot een dikke, lobbige massa. Bestrooi de overige aardbeien met de basterdsuiker en zet dit in de koelkast tot gebruik. Schep de ijsmassa in ruime coupes en verdeel de aardbeien over de coupes. Garneer deze met de slagroom.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen

750 g. aardbeien
150 g. witte basterdsuiker (van Gilse)
1/8 liter dunne slagroom
1dl. aardbeienlikeur (slijterij)
1/8 liter opgeklopte slagroom met suiker
4 bollen vanilleroomijs (Spar)