spar-recepten

Over Spar

Spar Holding B.V. De basis van de hele Spar organisatie in Nederland wordt gevormd door 320 zelfstandige Spar detaillisten. Deze 320 winkels worden beleverd vanuit 2 DC’s, te weten: DC Noord te Alkmaar en DC Zuid te Zevenbergen. Het bevoorraden van kleine winkels is een vak apart omdat we te maken met veel kleinverpakkingen. Een Spar ondernemer heeft namelijk niks aan grote trays. Het is zelfs zo ver doorgevoerd, dat bepaalde artikelen uit het assortiment per stuk besteld kunnen worden.

Spar winkels vindt u met name in kleinere plaatsen en wijken met 2000 tot 4000 inwoners. De winkels liggen altijd op loopafstand. Bij voorkeur worden winkels geleid door lokale ondernemers en wordt het aanbod van services en diensten afgestemd op de omgeving. Het basisconcept is overal gelijk. De gemiddelde verkoopvloeroppervlakte van een Spar winkel ligt tussen de 150 en 600 vierkante meter.

Het assortiment- en het formule onderhoud, alsmede alle commercile activiteiten worden aangestuurd vanuit het Spar Hoofdkantoor te Zevenbergen.

Alle Spar winkels zijn zogenaamde franchisers. Dit wil zeggen dat alle ondernemers zelfstandig zijn en dus zelf verantwoordelijk voor de eigen winkel. Hierbij dienen zij wel de algehele Spar formule uitgangspunten in acht te nemen.

De doelstelling van Spar is om de absolute nummer 1 te worden binnen het buurtsuper segment.

International Spar

Alle Spar organisaties in de afzonderlijke landen zijn verenigd in de Internationale Spar Centrale.

De International Spar coördineert ondermeer alle internationale activiteiten tussen de verschillende Spar landen, zoals: Spar België.

Bescherming van de ‘corporate identity’ (zelfbeeld) van Spar
Organisatie van nationale en internationale P.R. activiteiten
Secretariaatsfunctie: verzamelen van omzetgegevens, controleren van de registratie van het Spar logo en het verzorgen van vertaling van documenten
Verzorgen van commerciële activiteiten, zoals het importeren van producten voor haar leden en het ontwikkelen van het internationale Sparmerk
Ontwikkelen van vier internationale formules, te weten: Interspar, Eurospar, Spar en Spar Express
Uitwisseling van kennis en ervaring uit de verschillende landen
Eenmaal per jaar organiseren van een groot internationaal congres in een van de aangesloten Spar landen
Er zijn in deze categorie vele tientallen lekkere recepten !

Spar recepten