Manzo Brassato (gestoofd rundvlees)

home > spar-recepten > Manzo Brassato (gestoofd rundvlees)

bereidingstijd: 30 min + 2 uur stoven
Per portie: Energie 3346 Kj/ 806 Kcal Eiwit 68 g. Vet 49 g. Koolhydraten 21 g.

Wijnadvies:
Montepulciano, Italië

Succestip:
Om het helemaal af te maken kunt u een mengsel van geraspte citroenschil, gehakte peterselie en knoflook over het vlees strooien en een paar partjes citroen erbij leggen.
Het vlees kruiden met peper, zout en paprikapoeder. Door de bloem wentelen en in een stoofpan rondom goudbruin bakken in een mengsel van olijfolie en boter. De ui, knoflook, groenten en kruiden toevoegen en even laten meebakken. Vervolgens de tomatenpuree, tomaatblokjes en witte wijn toevoegen en even laten smoren. De bouillon er op gieten en het geheel aan de kook brengen. Een deksel op de pan doen en in een voorverwarmde oven op 180°C. in zo’n 2 uur gaar laten worden. Af en toe controleren of het vocht niet te veel verdampt! Anders nog wat bouillon toevoegen. Als het vlees gaar is, voorzichtig uit de pan nemen en in een schaal scheppen. De saus glad roeren en door een zeef over de het vlees gieten. Serveer met pasta.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen

800 g. runderlappen of sukadelappen
2 eetlepels bloem (Bindy)
1 eetlepel paprikapoeder (Silvo)
50 g. boter + 1 eetlepel olijfolie (Bertolli)
2 grof gesneden uien
200 g. in blokjes gesneden groenten (paprika, courgette, wortel, knolselderij)
2 teentjes gekneusde knoflook
1 eetlepel gehakte Italiaanse kruiden (oregano, basilicum, rozemarijn of marjolein)
50 g. tomatenpuree (Spar)
3 ontvelde in blokjes gesneden tomaat
1 liter bouillon
1 glas witte wijn
zout en versgemalen zwarte peper