ZUURKOOL MET VERSE WORST IN BLADERDEEG

home > spar-recepten > ZUURKOOL MET VERSE WORST IN BLADERDEEG

Per portie: Energie 4925 Kj 1170 Kcal Eiwit 39 g. Vet 90 g. Koolhydraten 56 g.
Bereidingstijd: 40 minuten + 30 minuten in de oven

Wijnadvies:
Chianti, Sensi, Toscane, Italië

Succestip:

Bak de ontbijtspekreepjes in een droge pan krokant. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier en bak in het braadvet de braadworstjes goudbruin en gaar. Neem deze daarna uit de pan en houd ze apart tot later gebruik. Blus de braadjus vervolgens af met water en voeg 2 eetlepels kant en klare jus toe. Laat het geheel even inkoken en zet weg tot later gebruik. Schil daarna de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in plakjes.

Verwarm de oven voor op 200°C. Laat in de tussentijd de bladerdeegplakjes ontdooien en rooster de komijnzaadjes licht in een droge koekenpan. Leg vervolgens de ontdooide bladerdeegplakjes overlappend op elkaar en rol deze uit tot een grote plak van ca. 25 cm x 50 cm. Leg in de lengte, in het midden van het deeg, afwisselend laagjes aardappel, spekjes, in plakjes gesneden worst, appel en zuurkool. Verdeel hierover de feta kaasblokjes. Kruid het geheel met komijnzaadjes, peper en zout. Vouw het bladerdeeg over de vulling heen en bestrijk het deeg aan de uiteinden met wat water en druk deze goed vast. Leg het deeg met de naad naar onder op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bestrijk het deeg met losgeklopt ei, bestrooi met karwijzaadjes en bak de bladerdeegrol in ca. 30 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven. Haal het gerecht daarna uit de oven en snijd het, terwijl het nog warm is, met een scherp mes in diagonale stukken. Serveer met de braadjus en garneer met peterselie.





Ingrediënten voor 4 personen

4 braadworstjes (ca.500 g.)
100 g. ontbijtspekreepjes
1 theelepel licht geroosterde komijnzaadjes (Verstegen)
500 g. wijnzuurkool
2 groene, stevige appels
200 g. feta kaas in blokjes
250 g. gekookte aardappels in plakjes gesneden
8 plakken bladerdeeg (Koopmans)
2 eetlepels kant en klare jus (Maggi)
1 losgeklopt ei
peterselie voor de garnering