Geroosterde entrecotes met pikante salsa

home > spar-recepten > Geroosterde entrecotes met pikante salsa

Per portie: energie 2293 KJ, 545 Kcal, 42 g eiwit, 68 g vet, 99 g koolhydraten.Bereidingstijd: ca. 20 minuten + 10 minuten voor de boter + 1 uur intrekken voor de salsa

Wijnadvies:
Chili Cabernet Sauvignon, Huiswijn Spar.

Succestip:
Gebruik in plaats van entrecote bijv. rundertartaartjes of hamburgers.
Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de paprika en ui ook in kleine blokjes. Roer in een schaal de mosterd met de olie en azijn glad.

Breng het geheel op smaak met peper, zout en cayennepeper. schep de ui, paprika en tomaat erdoor en meng dit alles goed door elkaar. Laat het mengsel (salsa) minstens uur staan.

Haal de entrecotes uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen. tijdens het roosteren de entrecotes kruiden met vers gemalen peper en zout. Rooster de entrecotes op een vrij hete barbecue in 6-8 minuten mooi bruin en van binnen rose, keer ze regelmatig. Haal ze van de grill en laat ze even rusten op een snijplank.

Snijd ze nu in plakjes en rangschik op de borden. Serveer deze met de salsa en stokbrood met Bloody Mary boter.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen

- 4 entrecotes (lendebiefstuk)
Voor de salsa:

- 3 tomaten – 1/2 rode, 1/2 groene paprika – 1 ui – 1/2 theelepeltje cayennepeper (Verstegen) – 2 eetlepels grove mosterd (Spar) – 3/4 dl rode wijnazijn (Fuchs) – 3 eetlepels olijfolie (Bertolli) – versgemalen peper en zout – vers afgebakken stokbrood – 8 plakken Bloody Mary boter (zie recept 1)