Roergebakken kipreepjes met peultjes en cashewnoten

home > spar-recepten > Roergebakken kipreepjes met peultjes en cashewnoten

Per portie: energie 1688 KJ, 401 Kcal, 37 g. eiwit, 17 g. vet en 28 g. koolhydraten
Bereidingstijd: ca. 35 minuten

Wijnadvies:
Alsace Pinot Blanc, Roudisbourg, Frankrijk

Succestip:
Lekker met gebakken banaan en kroepoek.
Snijd de kipfilets in smalle reepjes en kruid ze met peper en zout. Leg ze in een kom en voeg de sambal, ketjap, sjalotjes en knoflook toe. Meng het geheel goed door elkaar en laat het ongeveer 10 minuten marineren.

Verhit nu een wok of ruime hapjespan samen met de helft van de olie. Roerbak nu op hoog vuur de kipreepjes tot deze gaar zijn. Bak niet teveel kipreepjes tegelijk, de reepjes zouden kunnen gaan koken in plaats van bakken.

Als alle reepjes gebakken zijn, deze even apart houden, de wok weer goed verhitten en de overige olie toevoegen. Roerbak vervolgens de champignons, paprika en peultjes snel om en om.

Doe de kipreepjes erbij en verhit het geheel nogmaals. Eventueel extra op smaak brengen met peper en zout. Voeg de cashewnoten pas op het laatst toe.

De rijst koken en apart serveren.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor 4 personen

- 400 g. kipfilet – peper en zout – 1 theelepel sambal oelek (Conimex) – 2 eetlepels ketjap manis (Conimex) – 2 fijngesneden sjalotjes – 1 uitgeperst teentje knoflook – 3 eetlepels arachide olie (Spar) – 250 g. peultjes – 1/2 rode paprika in reepjes gesneden – 10 champignons in vieren gesneden – 50 g. gezouten cashewnoten (Spar) – 200 g. gekookte wilde of witte rijst (Lassie)